十月 23, 2014, 07:52:06 上午 *
   首頁   搜尋 登入 註冊  
頁: [1]

作者 主題: 銅鑼灣/灣仔--屯門--元朗小巴路線  (閱讀 10023 次)
anan
訪客
« 於: 十一月 11, 2002, 11:50:15 下午 »

某日撘 968 收到傳單,俾大家參考下:

屯門公共小型巴士商會
紅色小巴服務
沿青山公路往返屯門元朗
循環線 24 小時

元朗至銅鑼灣:6:30 am 至 9: 30
銅鑼灣至元朗:5:00 p.m. 至 5:30a.m.
(另星期六,日及公眾假期由中午 1:00 至凌晨 5:30分)

候車處
(5:00pm - 12:00)
波斯富街駱克道紐約戲院對面
(12:00a.m.-5:30am)
波斯富街軒尼斯道瑞士表行側

收費以下
上車 18 元,過豪景 20 元
查詢電話:61031424

路線:
銅鑼灣
金麗苑
深井
濠景花園
大小欖
黃金海岸
三聖村
置樂
屯門市中心
虹橋
富泰村
藍地
洪水橋

(我未撘過,詳情請打電話去問) TheParcville logo
已記錄
大頭蝦
訪客
« 回覆文章 #1 於: 十一月 12, 2002, 12:34:54 上午 »

喂幾好吧 我好有興趣對這條路線   yes
已記錄
SoFei
訪客
« 回覆文章 #2 於: 十一月 12, 2002, 10:01:06 上午 »

昨天我在銅鑼灣翡翠明珠廣場與�隆中心之間的馬路邊(即前松板屋)有一個去屯門元朗的小巴站,應該是通宵車,唔知有冇人知道時間呢﹖
已記錄
aLviN
訪客
« 回覆文章 #3 於: 十一月 12, 2002, 11:39:13 上午 »

anan,
路只係得一條 -- 青山公路,都唔會點錯。問題係o向元朗邊度落。如果同佐敦╱旺角van一樣,就係o係968總站落啦!由o個度行番采葉都幾遠!
不過,$20又好似幾平!試想想,968都要$20.7,佐敦╱旺角van返元朗都要$16!
已記錄
kenny仔
訪客
« 回覆文章 #4 於: 十一月 12, 2002, 11:56:29 上午 »

我試過由佐敦搭van返元朗, 部車經青山公路, 要好耐先至到達968總站, 如果由灣仔開車, 相信要個幾鐘至到, 但係968則唔經屯門, 比我選擇我就寧願搭968好過. confused
已記錄
anan
訪客
« 回覆文章 #5 於: 十一月 12, 2002, 01:53:44 下午 »

頭先打電話想去問,但係個電話唔通.
等我今晚撘 968 時去八下, 睇有無多 d 資料講俾大家聽呀. happy  TheParcville logo
已記錄
Kuririn
訪客
« 回覆文章 #6 於: 十一月 16, 2002, 09:10:39 上午 »

But the mini bus through Tuen Mun.  It''s very time consuming. 青山公路 is very danger.
已記錄
頁: [1]

前往: