九月 02, 2014, 12:10:27 下午 *
   首頁   搜尋 登入 註冊  
頁: [1]

作者 主題: 洗衣機漏水  (閱讀 3707 次)
傻貓
Sr. Member

« 於: 十二月 31, 2009, 08:18:01 下午 »

大家屋企部原裝洗衣機有無試過漏水呀? 我部尋日洗完衫之後d水就不斷逐少逐少咁由右邊底下滴出嚟...
已記錄
Pang
Hero Member

« 回覆文章 #1 於: 一月 01, 2010, 04:05:35 上午 »

係放走D水既時候漏? 定係一路洗一路漏?
如果係前者, 你試下睇睇條去水喉有冇破損或鬆...
已記錄
傻貓
Sr. Member

« 回覆文章 #2 於: 一月 01, 2010, 01:04:56 下午 »

前日發現係洗完衫之後漏的, 部機塞左入去廚櫃度好難睇到條喉...
已記錄
Pang
Hero Member

« 回覆文章 #3 於: 一月 04, 2010, 12:38:00 下午 »

由 16座座頭何生提供 : 惠而浦 24078822

呢個咁既情況, 真係要搵師傅整整佢...
已記錄
mcdw
Sr. Member

« 回覆文章 #4 於: 一月 04, 2010, 01:46:29 下午 »

是否當年采葉庭收樓時的洗衣機? 如係,我覺得不如買個新 O既。

我前年都係因為洗衣機漏人,搵師父睇咗,救得返 ... 但用多幾個星期就壞咗。
已記錄
kevinluc
Newbie
*

« 回覆文章 #5 於: 一月 04, 2010, 05:55:18 下午 »

想問問大家洗衫係咪由『2』字開始洗到『6』字?? 次次洗衫都兩個幾三個鐘.....
已記錄
傻貓
Sr. Member

« 回覆文章 #6 於: 一月 04, 2010, 10:53:09 下午 »

多謝各位的意見及幫忙!
加怪地, 這幾天沒布再漏水了, 希望ok吧!
我都有想過換洗衣機, 但個位好似好難買得到啱size的, 唔知大家有咩提議呢? 好似一定要買番歐洲機咁, 好嘈, 想買日本機又擺唔落!
已記錄
mcdw
Sr. Member

« 回覆文章 #7 於: 一月 04, 2010, 11:44:39 下午 »

如果要買新洗衣機,其實個 size 係標準 size ... 唔使買特別薄身個 D ... 當然,一定要買大眼機。

我 2年前就係買咗同一雙牌子,5公斤,少少薄身個隻,3千幾 ... 依家睇返,就算買 6公斤,厚身少少應該都無問題。
已記錄
Pang
Hero Member

« 回覆文章 #8 於: 一月 05, 2010, 02:15:01 上午 »

我地洗衫會扭到去個 8 字開始
已記錄
lam
Hero Member

« 回覆文章 #9 於: 一月 05, 2010, 04:58:45 上午 »

http://www.theparcville.net/forum/index.php/topic,16777451.0.html
已記錄
傻貓
Sr. Member

« 回覆文章 #10 於: 一月 05, 2010, 10:45:20 上午 »

那遲些佢再出問題, 我就要買喇!
洗衣我多數按7-8之間開始的!
其實最左邊第一格係落咩o既呢? 中間果格係洗衣粉, 最右就係柔順劇?
已記錄
David 仔
authorized anonymous
« 回覆文章 #11 於: 一月 05, 2010, 03:36:55 下午 »

左邊第一格係落洗衣粉 ( pre-wash)
已記錄
頁: [1]

前往: